Guldbolaget

Modern maskinpark ger nya möjligheter
Guldbolaget bottnar i en enorm kunskap i de material de jobbar med. Företaget startade sin verksamhet med fokus på enbart vigsel- och förlovningsringar, men med tiden har de breddat produktionen till att även tillverka andra smycken.

Guldbolaget startade sin verksamhet med vigsel- och förlovningsringar. Med tiden har produktionen breddats till att nu omfatta många andra smycken. Det är ett stabilt familjeföretag med produktionen i Småland i Sverige. Charlotta och Patrik Rejneborg äger företaget och nu har deras äldsta son blivit invald i styrelsen.

Charlotta känner att de har en väldigt stark och familjär sammanhållning i Guldbolaget.

– Det är väldigt tryggt att jobba med oss. Hela företaget bottnar i en enorm kunskap i de material vi jobbar med. Det är verkligen inte enkelt det vi gör, men för oss är det just det svåra som är spännande. Vi är alltid nyfikna och har en önskan att ständigt fortsätta att utvecklas, säger Charlotta Rejneborg.

Flera företag och varumärken har idag sin produktion på Guldbolaget. Att hjälpa designers och varumärken att finna en optimal produktionslösning är utmanande och otroligt roligt tycker Charlotta.

– Vi har ju världens bästa maskinpark och den vill vi utmana också genom att hjälpa andra smyckesdesigners att producera sina produkter. Det är väldigt många som tidigare var konkurrenter till oss, som nu i stället är våra kunder och vi älskar att tillverka duktiga designers smycken.

Besökare tittar på halsband på den svenska mässan för smycken och klockor

Guldbolaget är ett familjeföretag. Familjen är samlad i verkstaden, från vänster ser du Hugo, Charlotta, Patrik, Filippa och Beata Rejneborg.

Guldbolaget håller just nu på att utveckla en gjuteriavdelning och har införskaffat en ny maskin för detta.

– I och med att man kan gjuta det mesta så finns här oändligt med möjligheter.

Det Charlotta vill slå ett slag för är det personliga och enkelheten hos Guldbolaget, och att man alltid finns tillgänglig för sina kunder.

– Det ska vara enkelt att bli kund hos oss. Vi har aldrig några krav på stora inköp. Tvärtom rekommenderar vi ofta kunderna att börja sakta men säkert så vi lär känna varandra. En sak vi är stolta över är att man alltid kan nå oss. Vi svarar alltid i telefon. Guldbolaget är ett företag som man kan ringa till och där det alltid finns någon som svarar. Det är ju faktiskt nästan unikt och vi har en väldig respekt för våra kunders frågor. Även på e-post är svarstiden alltid inom ett dygn.

Besökare tittar på halsband på den svenska mässan för smycken och klockor

”Det är verkligen inte enkelt det vi gör, men för oss är det just det svåra som är spännande. Vi är alltid nyfikna och har en önskan att ständigt fortsätta att utvecklas.”

Guldbolaget har inga ringar på lager eftersom produktion också är byggd för enstaka beställningar.

– För oss har det alltid varit naturligt och viktigt med specialanpassningar efter slutkundens önskemål. Vi säljer ju inte direkt till konsument, utan vi bara via butiker. Vi säljer även diamanter. De diamanter Guldbolaget säljer är konfliktfria enligt The Kimberley Process Certification Scheme (KPCS), vilket innebär att diamanterna inte kommer från företag som har bidragit till konflikt och krig, eller brutit mot Fairtrade. Guldbolaget ställer även kravet att leverantörerna ska vara certifierade enligt The Responsible Jewellery Council (RJC).

På JEWA kommer Guldbolaget visa de flesta av sina produkter.

– Vi kommer troligtvis även att presentera ringar med labbodlade diamanter med temat färg. Att ha fullt upp är härligt, säger Charlotta och fortsätter. 

– I den känslan är kreativiteten som bäst!

Labbodlade diamanter är ganska nytt men dagens konsumenter har tagit dem till sig och ser dem som ett bra alternativ. Hon tycker om möjligheten att presentera vad Guldbolaget står för och att personligen få träffa kunderna på mässan.

– Jag tycker att det blir väldigt spännande samtal på mässorna och ofta är det våra kunder som driver vår utveckling när de efterfrågar något nytt.