Aktiv guld

25 år i guldsmeds­­­­branschen
Den 1 maj markerade en särskild milstolpe för Aktiv Guld när ägaren Lone Christensen och hennes team kunde fira 25-årsjubileum. Trots att många år har gått är det fortfarande kvalitet och bra hantverk som står i fokus för att kunderna ska kunna förverkliga sina kreativa idéer.

Idag är Aktiv Guld en av de ledande leverantörerna till guld- och silversmidesbranschen i hela Norden. Aktiv Guld erbjuder ett brett utbud av maskiner, verktyg, halvfabrikat, ädelmetaller, diamanter och ädelstenar. Aktiv Guld har ett nära samarbete med sina leverantörer och säkerställer alltid kvaliteten på produkterna innan de tas in i sortimentet.

De senaste 25 åren har varit fyllda med betydelsefulla framsteg för företaget. De har till exempel tilldelats flera prestigefyllda branschpriser, etablerat en egen webbshop och hållit kurser och seminarier i flera decennier. Men det betyder inte att Lone Christensen med sitt team på Aktiv Guld bara tittar tillbaka – de har alltid ögonen öppna för nya utmaningar och möjligheter. Nu har de en framåtriktad blick mot de kommande 25 åren, där de fortsätter att skapa de bästa förutsättningarna för guldsmedsbranschen och framför allt satsa på den gröna omställningen.

Initiativet som främjar den gröna omställningen

Aktiv Guld strävar inte bara efter att vara kundernas främsta leverantör – de vill också bidra till den gröna omställningen i branschen och har därför omfamnat FNs globala mål. Aktiv Guld fokuserar bland annat på mål nummer 4, ”God utbildning” och nummer 12, ”Hållbar konsumtion och produktion”.

Fortbildning och facklig utveckling har varit av stor betydelse för Aktiv Guld under flera decennier, och de har hållit olika kurser för guldsmeder och yrkesfolk. Med stor glädje erbjuder Aktiv Guld fortfarande klassiska fattningskurser och som det enda företaget i Norden erbjuder de GRS-fattningskurser och GRS kurser i handgravyr. ”Det är viktigt för oss att behålla de traditionella hantverksmetoderna och samtidigt bidra till att stärka branschen genom vidareutbildning och hålla den uppdaterad med nya tekniker och teknologier”, förklarar Lone Christensen

När det gäller mål nummer 12 innebär det för Aktiv Guld att de optimalt utnyttjar naturens resurser, inklusive ansvarsfull hantering och användning av kemikalier. Hos Aktiv Guld säljer de maskiner som hjälper till att begränsa användningen av kemikalier. Bland annat säljer de ett rodiumbad från Jentner som är tillverkat av 100% återvunnet material. Dessutom säljer Aktiv Guld löd- och svetsaggregat Lötstar från Mig-O-Mat, som använder elektrolys och på så sätt undviker användning av traditionella gasflaskor. Det innebär att Lötstar 301 är en av de säkraste maskinerna på marknaden.

När du besöker Aktiv Guld på JEWA får du massor av facklig sparring som ger dig inspiration och kunskaper att ta med dig hem till din smyckeproduktion. Vår kompetenta personal ger omfattande vägledning under mässdagarna i användningen av olika verktyg och maskiner till gästerna. Som gäst kan du uppleva MIG-O-MAT lödmaskin, PUK-punktsvetsaren samt lasersvetsare från Siro Lasertec på nära håll.

Vi ser verkligen fram emot JEWA i september. Mässan är en fantastisk möjlighet att möta branschens fackfolk och underhålla och skapa personliga relationer.

”Det är viktigt för oss att behålla de traditionella hantverksmetoderna och samtidigt bidra till att stärka branschen genom vidareutbildning och hålla den uppdaterad med nya tekniker och teknologier.”