Sporrong

Från utmärkelser till klockor
Många har hört talas om företaget som tillverkat utmärkelser och medaljer sedan 1600-talet. Sporrong är även en stor distributör av ur och smycken med stora varumärken i sitt sortiment.

Sporrong är ett av Nordens äldsta företag som etablerades i Stockholm redan år 1666. Det anrika företaget är Kunglig Hovleverantör och levererar även sina produkter till Försvarsmakten, Polisen, Svenska Kyrkan med flera. Sporrong tillverkar och designar unika ädelmetall- och emaljprodukter av hög kvalitet till företagskommunikation och enastående prestationer, utmärkelser, medaljer, plaketter och även metallknappar och uniformsdetaljer. När företaget köptes upp av Kultakeskus, en av Finlands största metallbearbetningsföretag, adderades ytterligare en produktgren eftersom det finska bolaget redan var en stor distributör av smycken och klockor. Två starka varumärken, Calvin Klein och Tommy Hilfiger, levereras ut till återförsäljare via Sporrong.

Gabriella Balsvik ansvarar för återförsäljare, försäljning och marknadsföring. Hon har arbetat på Sporrong i fyra år och har tidigare erfarenhet av butik i ur- och smyckesbranschen. Hon tycker sig se flera trender i år som bland annat är tidlöst, elegant och stilrent men samtidigt färgbomber och starka uttryck.

– Jag tycker våra varumärken har kollektioner som är breda och täcker flera stilar och trender. Alla ska kunna hitta något som passar dem. Det jag älskar med vår bransch är att man kan utrycka sig precis så som man vill, blanda och bära från olika stilar och märken.

På JEWA får besökarna en övergripande bild av Calvin Kleins minimalistiska estetik och Tommy Hilfigers unika design.

– Calvin Klein har ett tydligt ID och varumärket utstrålar djärvhet och passion mot en mognare målgrupp. Man ser tydligt när det är en produkt från Calvin Klein. Minimalistiska, stilrena och statement pieces så som armringar och klockor. Tommy Hilfiger har jämfört med Calvin Klein en yngre och sportigare målgrupp med deras tydliga färger från deras flagga.

Gabriella kommer att presentera en övergripande del av produkterna på JEWA.

– Jag ser både fram emot att få visa upp varumärkenas starka kollektion inför kommande säsong. Även att få träffa nya som befintliga kunder och alla fantastiska kollegor i branschen. Branschmässan är en perfekt plats att bli inspirerad av alla varumärken, kollektioner och kollegor. Förra årets mässa var så lyckat och jag ser fram emot att ställa ut på JEWA även detta år!

Gabriella Balsvik

”Alla ska kunna hitta något som passar dem. Det jag älskar med vår bransch är att man kan uttrycka sig precis så som man vill, blanda och bära från olika stilar och märken.”