Aktiv Guld

Med kvalitet och kunskap mot en hållbar framtid
Sedan 1998 är Aktiv Guld en av de ledande leverantörerna i Norden när det gäller kvalitetsprodukter, service och know-how för hela branschen. Möt ett team med flera års yrkeserfarenhet som vill hitta lösningar för just din verksamhet. Hos Aktiv Guld kan du se nya och spännande produkter och få information om tjänster. Exempelvis återvinning av dina gamla rodiumbad, eller företagets populära yrkeskurser.

Aktiv Guld är ledande i Norden när det gäller utrustning för verkstad, produktion och butik. När du behöver hjälp och rådgivning har du våra kompetenta medarbetare vid din sida. Du kan känna dig trygg med de produkter du handlar av oss. Vår passion för branschen driver oss att engagera oss i utbildning, arbetsmiljö och säkerhet. Dessutom brinner vi för en hållbar produktion, som är en av vår tids viktigaste frågor. Vi vill visa dig att hållbarhetsarbetet inte längre är framtidsvisioner, utan redan är vardagen i många verkstäder.

I vår monter hittar du ergonomiska arbetsbord och stolar, dagsljuslampor samt flexibla utsugsenheter som hjälper dig att hålla luften på din arbetsplats optimal och ren. Hälsa och välmående är viktigt för framgång i vårt kreativa yrke som guldsmeder. Aktiv Guld hjälper dig att hitta lösningarna som passar din verksamhet och budget. I vår monter hittar du de senaste produkterna med fokus på hållbarhet och kvalitet. Återvunna rodiumbad eller cyanidfria silverbad är bara början av en rad nya miljövänliga kemikalier som kommer att ersätta miljö- och hälsofarliga ämnen i våra verkstäder.

Kunskap är ytterligare en viktig faktor som krävs i ett kreativt och framgångsrikt skapande. Därför erbjuder vi regelbundna kurser i bland annat stenfattning, handgravyr och ritning. Missa inte vårt stora utbud av facklitteratur som håller din kunskapsnivå uppdaterad. Vi ser fram emot att träffa dig på JEWA i september.

Bernd Stahlhacke

Aktiv Guld Sverige

Aktiv Gulds monter på en tidigare mässa.

NOBEL by BILLGREN är ett exklusivt varumärken med smycken i 925 sterling silver.

Bild på en maskin från Aktiv Guld.

Om Aktiv Guld

År 1998 grundade Lone Christensen Aktiv Guld A/S. Företaget etablerade sin verksamhet i Vallensbæk utanför Köpenhamn, där moderbolaget finns kvar än idag. År 2011 etablerades Aktiv Guld i Sverige AB som ett svenskt dotterbolag för att optimera service och kundtjänst till svenska kunder. Idag är Aktiv Guld återförsäljare och servicepartner till många kända internationella producenter och varumärken i hela Norden.

PUK 6 från Lampert, verktyg från Aktiv Guld.

Vi vill visa dig att hållbarhetsarbetet inte längre är framtidsvisioner, utan redan är vardagen i många verkstäder