Schalins

Överraskningar och firande i Schalins monter
Schalins Ringar står för svensk design, svensk tillverkning och högsta kvalité med fokus på miljön. All produktion sker i den moderna anläggningen i Östersund av hantverkare med genuin yrkesskicklighet. I år firar Schalins 80-årsjubileum med överraskningar i montern.

Det var 1944 på Prästgatan i Östersund som Bror Schalin startade sin guldsmedsbutik med egen tillverkning av smycken. Sonen Örjan tar så småningom över verksamheten. Han utvecklar produktionen och bygger 1987 den nuvarande fabriken.

Idag är fabriken en toppmodern produktionsanläggning där din ring tillverkas helt från grunden. Våra skickliga hantverkare arbetar med allt från design och legering till juvelinfattning, puts och gravyr. Det ger oss en för branschen unik kontroll över hela tillverkningsprocessen.

Vi kommer passa på att fira vårt 80-årsjubileum på olika sätt under JEWA och har flera överraskningar som vi kommer att presentera och bjuda på, så vi ser verkligen fram mot årets mässa.

Vi kommer bland annat att lansera vår 80-årsjubileumsgarnityr. Det är smycken som reflekterar vårt arv, designade för att kunna bäras i generationer. Våra duktiga designers har spänt bågen och skapat något för oss helt nytt. En smyckesgarnityr som flörtar med 40-talet på ett modernt sätt med en uppdaterad design som passar den moderna kvinnan.

Förutom Schalins förlovnings- och vigselsortiment kommer vi även presentera en helt ny shop-in-shopinredning.

Vi på Schalins är glada och stolta över att delta i årets branschmässa. För oss är detta en unik möjlighet att visa upp våra senaste kollektioner och att möta våra kunder och branschkollegor personligen. Vi ser mässan som ett viktigt forum för att dela vår passion för hantverk och kvalitet, och vi ser fram emot att skapa nya relationer och stärka befintliga. Genom att delta vill vi också inspirera och få direkt feedback från våra besökare, vilket är ovärderligt för oss i vårt ständiga arbete med att förbättra och förnya våra produkter.

Sandra Lundqvist

CEO, Schalins Ringar

Sandra Lundqvist, CEO på Schalins Ringar.

NOBEL by BILLGREN är ett exklusivt varumärken med smycken i 925 sterling silver.

Schalins monter under JEWA 2023.

Om Schalins

Under åtta decennier har Schalins tillverkat förlovnings- och vigselringar i sin fabrik som ligger i Östersund, Jämtland. Skickliga hantverkare arbetar med allt från design och legering till juvelfattning, puts och gravyr. Att värna om miljön ligger nära hjärtat och om du investerar i en ring eller ett smycke från Schalins, kan du vara säker på att de använder 100 procent återvunnet finguld, konfliktfria diamanter och enbart fossilfri el.

”Vi kommer passa på att fira vårt 80-årsjubileum på olika sätt under JEWA och har flera överraskningar som vi kommer att presentera och bjuda på”